פיזיותרפיה ממוקדת כאב

טיפול פיזיותרפיה בכאבים כרוניים

דרך בדיקה, אבחנה, הדרכה ושיקום מסייע להחזיר את המטופל לאורך החיים האופטימאלי האפשרי עבורו. בשונה מרופא שמאבחן ומנסה לתקן את הליקויי הפזיולוגי שנוצר בגוף הפיזיותרפיסט מלווה בתהליך תנועתי\ התנהגותי וקוגניטיבי ומדריך את המטופל בתהליך הריפוי אותו צריך לעבור בכוחות עצמו, תהליך שיקומי. 

מהם כאבים כרוניים

המוח נמצא תמידית בשמירה מפני סכנה או איום. כך נוצרנו. במהלך חיינו המוח לומד ומקודד איומים, אנו למדים באילו מצבים אנו כביכול בטוחים ובאלו מסתכנים. לומדים אלו פעולות מסוכנות ואלו בטוחות. כל הנ"ל נאגר ומקודד בזיכרון. כאב הוא אחד מהתגובות התדירות של המוח לסכנה. תגובות נוספות כוללות עייפות, דיכאון, חרדה ועוד.

סכנה יכולה להיות פציעה או חשש מפציעה. חשש מאובדן עבודה או בן זוג. אשמה או מבוכה וצער. המוח מתוכנת לזהות פציעה פיזית ומצב לחץ כאיומים דומים. על כן כל איום יכול לעורר את תגובת הכאב במוח.

כאב כרוני מופיע כאשר כאב מתוחזק במוח ב4 מצבים: תגובה לכאב בפחד, דאגה, תסכול והתמקדות יתר בו. פציעה פיזי מתמשכת (מקרים מועטים בלבד), איום מתמשך סביבתי ופסיכוסומאטי ואף בפשטות מחסור של שמחה, שלבה וחמלה .
לאבחון מדויק של הכאב מבין ובהרכב 4 מצבים אלו יכול להיות אפקטיבי בהפחתה ואף חיסול כאב בתהליך הטיפול בו.

סוגי כאבים שבהם הטיפול יכול לסייע

תסמונת מעי רגיז, מגרנות וכאבי ראש, CRPS תסמונת כאב אזורית מורכבת,  פיברומיאלגיה, תסמונת הטכיקרדיה התנוחתית, תסמונת כאב מיופציאלי. 

נבדקו אצל רופא, קיבלו טיפול אך טרם נפתרו לאחר 3 חודשים- טנדינופתיה כרונית, תחושות של רדימות עקצוץ ושריפה , תסמונת גודש ורידי האגן, נדודי שינה, טנטון, סחרחורת, פציעת מאמץ חוזרני. 

אבחנות בהם התגלו ממצאים בבדיקות שקיפות אך ממצאים אלו לא אמורים להיות מקור כאב ברמה שממנה אתם סובלים: כאבי גב תחתון ממקור דיסקוגני, בלט דיסק, כאב צוואר, כאב גב לאחר ניתוח-כל הנ"ל במידה ולא נמצא עדות ל- גידול\ זיהום\ שבר. 

התהליך הטיפולי

בטיפול נבין וננתח את האבחנה לעומק, נבחן את הסימפטומים ונלמד את הגוף לשלוט ולקבל אותם. נלמד מחדש שהתנועה איננה מסוכנת, ושלעיתים קרובות ככל שחוזרים עליה יותר פעמים כך הכאב פוחת. על מנת לצבור ביטחון תנועתי יש צורך בהדרכה דרך התבניות התנועתיות שהתרגלנו אליהם ובניית תפיסה מחודשת, בפיזיותרפיה המטפל ילווה אתכם בתהליך לימוד זה.

"המרכיב השלישי שיכול לתרום לשיפור במצבו של המטופל הוא הגברת הפעילות הגופנית- מומלץ להתמיד בפעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע ,בכל פעם 30 עד 40 דק' של פעילות גופנית- חשוב להתאים את הפעילות באופן המיטבי, להעלות בהדרגה ולהגיע לאימון בו אתה חש העצמה וביטחון- פיזיותרפיסט יסייע בהתאמת תהליך זה."

סובלים מבעיות רפואיות וכאבים כרוניים?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם